Fudbaleri Manchester Uniteda Paul Pogba i Amad Diallo podigli su palestinsku zastavu na kraju utakmice Manchester Uniteda i Fulhama koja je na Old Traffordu okončana rezultatom 1:1.

Kako prenose otočki mediji, jedan navijač je francuskom reprezentativcu Pogbi dao zastavu, dok su igrači pozdravljali publiku nakon posljednjeg domaćeg meča u sezoni.
  Inače, utakmica na Old Traffordu se nakon dugo vremena igrala pred navijačima, nakon što su britanske vlasti odobrile povratak do 10.000 gledalaca na tribine u posljednja dva kola.
  I dok je Francuz ponosno mahao zastavom Palestine, sramotan potez napravio je Eran Zahavi. Reprezentativac Izraela umjesto palestinske, u fotošopu je montirao zastav Izraela.


Niz poznatih sportista je diglo svoj glas protiv novog vala napada na palestinski narod u Gazi, a među njima je i Pogba koji se prije nekoliko dana oglasio na Instagramu, a sada je otišao i korak dalje pruživši podršku na ovaj način. Pogba i Diallo neće se suočiti sa sankcijama zbog isticanja palestinske zastave, jer Nogometni savez Engleske ne kažnjava igrače zbog sličnih poteza nakon utakmice.

Nogometaši Leicestera Wesley Fofana i Hamza Choudhury također su istakli palestinsku zastavu nakon pobjede Leicestera u finalu FA Cupa protiv Chelseaja u subotu.

Autor: SCsport.ba