Zastava

Fudbaleri engleskog premijerligaša Manchester Uniteda Paul Pogba i Amad Diallo podigli su palestinsku zastavu nakon što je njihov klub remizirao sa Fulhamaom na Old Traffordu.

Fudbaleri engleskog premijerligaša Manchester Uniteda Paul Pogba i Amad Diallo podigli su palestinsku zastavu nakon što je njihov klub remizirao sa Fulhamaom (1:1) na Old Traffordu.

Hrvatski portal Index.hr prenosi priču engleskih medija koji pišu kako je francuskom reprezentativcu Pogbi zastavu dao jedan navijač dok su igrači pozdravljali publiku nakon posljednje domaće utakmice u sezoni.

Dvoboj na Old Traffordu se nakon dugo vremena igrao pred navijačima, nakon što su britanske vlasti odobrile povratak do 10.000 gledatelja na tribine u posljednja dva kola.

Neće biti kažnjeni

Mnogi poznati sportaši oglasili su se ovih dana protiv, kako kažu, novog vala napada na palestinski narod u Gazi, a među njima je i Pogba, koji se još prije nekoliko dana oglasio na Instagramu.

Pogba i Diallo neće se suočiti sa sankcijama zbog isticanja palestinske zastave jer Fudbalski savez Engleske ne kažnjava igrače zbog sličnih poteza nakon utakmica.

Fudbaleri Leicestera Wesley Fofana i Hamza Choudhury također su istakli palestinsku zastavu nakon pobjede Leicestera u finalu FA Cupa protiv Chelseaja u subotu.