KUIPERS NA UDARU

Nogometaši PSG-a Marco Verratti i Ander Herrera žestoko su kritikovali nizozemskog sudiju Björna Kuipersa zbog uvreda tokom uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka protiv Manchester Cityja rekavši da takvo ponašanje i riječi nisu primjerene glavnom arbitru ovakve utakmice.

Verratti je bio jedan od najboljih igrača PSG-a u sinoćnjem meču, ali nije uspio više pomoći svojim saigračima i nakon poraza od 2:1 u prvom susretu u Parizu ovaj tim doživio je novi poraz rezultatom 2:0 i tako završio učešće u najelitnijem nogometnom takmičenju u Evropi.

Nakon meča Verratti je otkrio da je ponašanje sudije Kuipersa bilo neprihvatljivo.

"Nije lako... Bilo smo tako blizu finala, željeli smo ove godine doći do kraja i osvojiti titulu, ali sada smo razočarani i teško je naći prave riječi", rekao je Verratti i nastavio:

"Jedina stvar koju ne volim je kad sudija govori 'odje*i'. Uvijek se trudimo pokazati poštovanje, ali on je to isto ponovio tri ili četiri puta tokom utakmice. Počeo je da dijeli žute kartone, postali smo nervozni. Manchester City je zaslužio ovaj uspjeh i ima sjajne igrače. Mi smo realno mogli više, posebno u prvoj utakmici. Nažalost, samo jedan klub može osvojiti Ligu prvaka, a ima toliko dobrih timova."
Isto je potvrdio i njegov saigrač Ander Herrera, koji kaže da bi igrači dobili nekoliko utakmica suspenzije kada bi se tako ponašali.

"Čuo sam kada je sudija rekao Paradesu da 'odje*e'. Da smo mi rekli nešto takvo, kaznili bi nas sa četiri utakmice neigranja", rekao je bivši veznjak Manchester Uniteda.
PSG nakon ispadanja iz Lige prvaka očekuje izuzetno teška borba za titulu prvaka u Francuskoj, a oni tri kola prije kraja imaju jedan bod manje od Lillea i pitanje je da li će im se ukazati prilika da se vrate na prvo mjesto.