Ponovila se scena iz Beograda

Argentinci su zapisali albanski recept iz Beograda.

Utakmica Srbije i Albanije 2014. godine u kvalifikacijama za EURO 2016. dobila je neobičan završetak - napeti susret prekinuo je dron koji na stadion unio zastavu Velike Albanije.

Naravno da se domaćinima nije svidjela takva provokacija, amonizitet ovih protivnika ne treba posebno naglašavati. Stefan Mitrović uhvatio je dron, pa je bivši igrač Rijeke Bekim Balaj pritrčao i uzeo zastavu. Uslijedilo je uletavanje na stadion srpskih navijača, tučnjava s igračima, kaos i prekid utakmice koja je registrirana s 3:0 za Albaniju.

Bila je to dotad neviđena vrsta navijačke provokacije u svijetu sporta, a da su u mnogim dijelovima svijeta zapisivali albanski recept, pokazuje slučaj iz Argentine.

Tako se vrlo sličan slučaj dogodio na utakmici Rosario Centrala i Newell's Old Boysa. Tijekom utakmice uletio je dron koji je vrijeđao Newell's, a za razliku od slučaja u Beogradu, igrač Rosarija je reagirao i izbacio ga kako bi se utakmica mogla nastaviti.

No, tada se u priču uključio Newellsov Pablo Perez, koji je nemilosrdno nogom pregazio dron i još ga pogodio loptom. Ovakva reakcija ne čudi jer je Perez dijete Newell'sa u kojem je proveo prvih osam godina svoje karijere, pa se vratio 2020. i sada se bliži jubilarnoj 10. godini u slavnom argentinskom klubu.

Sreća u nesreći je da na stadionu nije bilo poslovično temperamentnih argentinskih navijača. Tko zna kako bi onda sve završilo.