BIZARNOST NA BIZARNOST

Navijači švedskog kluba AIK jučer su dokazali apsurdnost tamošnjih pravila u pandemiji koronavirusa pa su umjesto na stadion gdje može prisustvovati samo osam navijača otišli u tržni centar te taj prostor iskoristili za navijanje i "podršku" svom timu.

AIK-ovi navijači za vrijeme utakmice njihovog tima protiv Elfsborga (1:0) bili su u tržnom centru te na taj način pokazali svoj protest zbog čudne odluke da na tribinama ne smije biti više od osam navijača.

Na mjestima poput tržnog centra takve restrikcije ne važe pa je jasno zbog čega su navijači ovog kluba ogorčeni na takva pravila.

"Nacionalni sport zaslužuje više od osam osoba" i "Ukinite sve apsurdne mjere", pisalo je na parolama koje su navijači okačili, a oni su u za što bolju atmosferu u tržnom centru koristili bubnjeve i zastave.
Tamošnja vlast predložila je brojku od 500 navijača na tribinama od 17. maja, no pitanje je da li će navijači pristati na takav kompromis.

Igrači ovog kluba ranije su tražili da vlast pusti makar 10.000 navijača na stadion koji može primiti 50.000 posjetitelja.