Četiri crvena kartona

Ekipa Lyona pobijedila je Monaco u pravoj "nogometnoj ljepotici" koja je sinoć odigrana u sklopu 35. kola francuske Ligue 1 rezultatom 3:2, no meč je obilježila tučnjava na kraju meča u kojoj je sudija morao pokazati čak četiri direktna crvena kartona.

Monaco je bolje otvorio meč i golom Vollanda u 25. minuti stigao u vodstvo, no Depay je uspio vratiti sve na početak golom u 57. minuti. Iako je Lyon dobio crveni karton, Marcelo pogađa za 2:1 i vodstvo gostiju od 77. minute, Ben Yedder je vratio stvari na početak u 86. minuti, no pobjedu Lavovima donosi Cherki golom u 89. minuti.

Nakon što je sudija svirao kraj nastao je pravi haos među igračima na terenu, iako se u prvi mah nije činilo da će tenzije prerasti u nešto veći fizički sukob. Provokacije su, očigledno, bila prevelike i među igračima je nastao sukob, prvo nešto manji i između pojedinaca, a kasnije između tabora oba tima.

Bilo je tu nekoliko žestokih uvreda, čak i blažih udaraca i gurkanja, no srećom bez ozbiljnih posljedica. Na kraju je sudija Turpin pokazao crvene kartone Geubbelsu i Pellegriju iz domaćeg te Marcelu i De Scigliju u gostujućem timu.

Jasno, ulog u ovom meču je bio ogroman i Monaco nakon ovog poraza ostaje faktički bez šansi da se do kraja bori za titulu prvaka jer sada imaju pet bodova manje od Lillea koji je prvi s bodom više od PSG-a, dok je Lyon prišao Monacu na jedan bod i između ova dva tima će se voditi velika bitka za treću poziciju koja vodi u najelitnije nogometno takmičenje u Evropi.