NOGOMETNI SVIJET SE DIVI DIJAMANTU

Manchester United je na korak od plasmana u finale Europa lige nakon što je na Old Traffordu pobijedio Romu sa visokih 6:2.

"Crveni đavoli" odlično su sinoć počeli utakmicu i poveli sa 1:0 već u devetoj minuti golom Brune Fernandesa nakon što ga je Cavani sjajno uposlio.

Ipak, slavlje domaćeg tima trajalo je svega šest minuta. Pogba je igrao rukom u svom šesnaestercu, a sudija je opravdano svirao penal. Precizan s bijele tačke bio je Pellegrini za 1:1.

Nakon toga, u centru pažnje našao se bh. napadač Edin Džeko, koji je u 34. minuti donio Romi preokret.

Mkhitaryan i Pellegrini odlično kombinuju, a lopta na kraju dolazi do Dijamanta, koji bez problema matira De Geu za 2:1 i vodstvo Rome.

Džeko je tako nastavio odličan niz na Old Traffordu. Naime, za njega je ovo bio pet meč na ovom stadionu protiv Manchester Uniteda i svaki put je uspio zabiti barem jedan pogodak.

Ovo je za Džeku peti meč na ovom stadionu i šesti pogodak. No, pored toga, Džeko je ostvario još jedan nevjerovatan rekord.

Naime, Džeko je jedini fudbaler u historiji koji je uspio u tri decenije zabiti barem jedan gol na Old Traffordu.

Prvi je zabio 2009. godine u dresu Wolfsburga kada je ovaj tim gostovao na Teatru snova u okviru Lige prvaka. U prošloj deceniji, zabio je četiri gola na ovom stadionu kao napadač Manchester Ciyja, a sada je u novoj deceniji to uradio i kao napadač Rome.