POLUFINALE EVROPSKE LIGE

Nogometaši Manchester Uniteda razbili su na Old Traffordu u prvoj utakmici polufinala Evropske lige ekipu Rome rezultatom 6:2 te su tako stigli na korak do finala drugog po rangu evropskog klupskog takmičenja.

Sjajnu utakmicu otvorio je pogotkom Fernandes u devetoj minuti na asistenciju Cavanija. Međutim, samo šest minuta kasnije Pellegrini je iskoristio penal i donio izjednačenje 1:1.

Igra se potom 34. minuti kada je Roma preokrenula rezultat. Strijelac je bio kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko koji se rutinski snašao u šesnaestercu nakon ubacivanja Pellegirnija. Ujedno je 1:2 bio rezultat prvog poluvremena.

U nastavku utakmice potpuni potop Rome koju je načeo Cavani već u trećoj minuti drugog poluvremena. Asistenciju mu je vratio Fernandes. Novi preokret je viđen u 64. minuti budući da je sjajni Cavani postigao svoj drugi gol za 3:2.
Sedam minuta kasnije Fernandes je ponovo strijelac, ovaj put poslije penala, a Pogba je 15 minuta prije kraja meča postigao još jedan gol za Crvene vragove. Konačnih 6:2 postavio je Greenwood u 86. minuti.

Džeko je odigrao cijeli meč za poraženu ekipu.

Revanš između Rome i Uniteda igra se za sedam dana u Rimu.

Rezultat i strijelci:

Manchester United - Roma 6:2 (Fernandes 9', 71', Cavani 48', 64', Pogba 75', Greenwood 86' - Pellegrini 15', Džeko 34')