IZJAVE NAKON MEČA

Treneri PSG-a i Manchester Cityja Mauricio Pochettino i Pep Guardiola kazali su da je prvi meč polufinala Lige prvaka protekao u igri s dva različita poluvremena - prvo u kojem je francuski tim vodio i imao prednost i drugo u kojem su Građani zasluženo stigli do preokreta.

Guardiola je nakon utakmice rekao da njegovi igrači nemaju previše iskustva u igranju polufinalnih utakmica Lige prvaka te i da su u takvim situacijama greške moguće, ali da će im ovaj meč sigurno puno pomoći u sazrijevanju.

Dodao je i to da Manchester City mora igrati onako kako najbolje zna i da nijedan drugi sistem ne funkcioniše.

"Počeli smo veoma dobro, ali smo osjetili pritisak kada smo primili gol. Posljednjih deset minuta prvog poluvremena smo igrali dobro, a drugo je bilo odlično u svakom aspektu. Dali smo dva gola u gostima, ali za šest dana nas čeka novi težak zadatak. Nekada ekipu treba pustiti samo da igra onako kako zna, a mi smo malo prilagodili način na koji vršimo presing na njihovu zadnju liniju. Prvo smo bili previše pasivni, a onda smo zaigrali agresivnije", rekao je Guardiola nakon meča i nastavio:

"Nije lagano igrati protiv Mbappea, Neymar i Di Marije. Zadovoljan sam, ali smo tek na pola puta. Naš klub nema mnogo iskustva u polufinalima Lige prvaka pa su neke greške i normalne, a utakmice poput ove će nam pomoći. Protiv Dortmunda smo primili gol pa se vratili, a tako je bilo i ovaj put. Mi moramo igrati onako kako znamo i da budemo svoji, drugačije ništa ne funkcioniše."

S druge strane, trener Parižana je bio vidno razočaran zbog poraza njegovog tima iako su Sveci nakon prvih 45 minuta imali vodstvo od 1:0.

Argentiski stručnjak kaže da njegovi igrači u drugom poluvremenu nisu pokazali pravu energiju i da je teško objasniti zbog čega se to desilo.

"Bila su to potpuno dva različita poluvremena. U prvom smo bili dobri, ali teško je izbaciti tim kao što je City. Zaslužili smo vodstvo, ali oni su bili bolji tim u nastavku. Dva gola koja su postigli su bili poprilično slučajni, ali su stvorili više šansi. Razočaravajući je način na koji smo primili golove, teško je to prihvatiti, ali se takve stvari dešavaju. Bolno je...", rekao je Pochettino i nastavio:

"Teško je objasniti zašto smo bili bolji u prvom poluvremenu, a oni u drugom. Bili su agresivniji, teško nam je bilo izaći na kraj s njima fizički. Nismo pokazali pravu energiju, a što se tiče crvenog kartona, možda je to mogao biti i žuti. To je bila akcija, oni imaju prednost, ali u nogometu morate vjerovati sudijama."

Revanš susret ovih timova igra se u naredni utorak, a još jednom podsjećamo, strijelac gola za PSG bio je Marquinhos u 15. minuti dok su za preokret Građana pogađali De Bruyne u 64. i Mahrez u 71. minuti.