VELIKA PREDNOST

U prvoj utakmici drugog polufinalnog meča Lige prvaka, Manchester City je kao gost pobijedio PSG rezultatom 2:1 i jednom nogom je zakoračio u finale najelitnijeg klupskog nogometnog takmmičenja u Evropi.

Domaći tim je krenuo ofanzivno od početka, te su u uvodnim minutama izveli nekoliko obećavajućih napada. Prvu veliku šansu imali su u 13. minuti kada je Neymar odigrao dupli pas sa Verattijem, nakon čega je šutirao prema golu Cityja, ali Ederson je sjajno odbranio.

Ipak, samo dvije minuta kasnije bilo je 1:0. Di Marija je sjajno izveo korner i pogodio je tačno u glavu Marquinhosa koji je matirao Edersona za ranu prednost francuskog prvaka.

Manchester City je uzvratio u 21. minuti kada je Cancelo ubacio za Bernarda Silvu koji je šutirao iz teške pozicije, ali Kaylor Navas je bio priseban. U 28. minuti PSG je mogao udvostručiti prednost. Neymar je ubacio na prvu stativu iz kornera, a Paredes je šutirao preko gola iz odlične pozicije.

Građani su dobru priliku propustili u 32. minuti. Navas je pogriješio, Foden je potom ubacio za Mahreza čiji su udarac glavom u posljednji trenutak i gotovo s gol-linije blokirali igrači PSG-a.

Gosti su najbolju šansu za poravnanje u prvom dijelu propustili u 42. minuti. Foden je šutirao s desetak metara, ali Kaylor Navas je sjajno odbranio.

U nastavku je prvi prijetio PSG u 56. minuti. Mbappe se lijepo oslobodio svog čuvara i oštro ubacio kroz peterac, a Verratti je zamalo zakasnio na njegov ubačaj.

I onda je uslijedio pravi šok za PSG. U 64. minuti De Bruyne je centrirao s lijeve strane, a lopta je u čudnoj putanji zaobišla sve i odbivši se od zemlju prevarila je Navasa za poravnanje rezultata 1:1.

Taj pogodak potpuno je poremetio domaće koji se do kraja više nisu uspjeli oporaviti, a da stvar za njih bude gora, vrlo brzo primili su i drugi gol. U 71. minuti Mahrez je lukavo izveo slobodan udarac s 20-ak metara i prevario je nemoćnog Navasa za vodstvo Građana 2:1.

To nije bio kraj nevoljama za Parižane, koji su u u 77. minuti ostali s igračem manje. Nakon grubog starta na Gündoganu isključen je Guaye i to je ugasilo sve nade PSG-a da mogu izbjeći poraz u ovome meču.

Do kraja je ostalo 2:1, pa je Manchester City vrlo blizu plasmana u prvo finale Lige prvaka u njihovoj historiji. PSG će s druge strane pokušati nadoknaditi zaostatak u revanšu koji je na programu narednog utorka.

PSG - Manchester City 1:2 (Marquinhos 15', De Bruyne 64', Mahrez 71')