PSG dolazi po Messija

Evropski velikan PSG došao je po Lionela Messija i ponudio mu ugovor koji neće moći odbiti, tvrdi ugledni novinar Marcelo Bechler, koji je svojevremeno najavio prelazak Neymara iz Barcelone u francuski klub.

Sezona se polako bliži svom kraju, a argentinski nogometaš još uvijek nije potpisao novi ugovor, što znači da nije poznato gdje će nastaviti karijeru naredne sezone.

Aktuelni ugovor mu ističe u junu, ali Barcelona svakako nije jedini klub koji će mu ponuditi novi, budući da je Bechler najavio kako će Messi krenuti istim putem kao i Neymar.

PSG je navodno već ponudio Messiju ono što trenutno ne može nijedan klub u Evropi, a to je ugovor na dvije godine uz opciju produženja za još godinu.

Bechler je za TNT Sports Brasil otkrio kako će PSG iskoristiti priliku što je Messi slobodan igrač na kraju sezone i dati mu ugovor na tri godine, što zbog koronakrize ne može nijedan klub.
Messi i njegov tim nisu demantovali ovu informaciju, već su samo rekli kako se Leo fokusira samo na narednu utakmicu.

Podsjetimo, iz PSG-a su već odavno krenuli u misiju vrbovanja Messija, a u "akciju" su se uključili Neymar, Di Maria i sportski direktor Leonardo.