Nakon 33 odigrane utakmice

Vodeći Atletico Madrid porazom 2:1 na gostovanju kod Athletic Bilbaa završnicu španske La Lige učinio je ultra zanimljivom.

Poslije 33 odigrane utakmice Jorgandžije su i dalje lider prvenstva sa 73 boda, dva manje imaju Real i Barcelona, koja ima i utakmicu manje, dok tri manje ima Sevilla.

Susret na San Mamesu nije najbolje počeo za goste iz prijestolnice. Poslije osam minuta igre Alejandro Berenguer je doveo domaćina u vodstvo.

U nastavku prvog dijela oba tima su imali svoje šanse. Atletico je blizu izjednačenju bio u 28. minuti ali je Angel Correa šutirao pored gola.

Pet minura kasnije Asier Villalibre je bio u dobroj prilici, no Jan Oblak je spriječio drugi pogodak Athletica.

Poskjednju priliku u prvom poluvremenu domaćin je imao preko Oihana Sanceta, koji je šutirao glavom, ali iznad prečke.

Nastavak susreta bio je jednako zanimljivo. Gosti su u 52. minuti tražili penal poslije igranja rukom Unaija Nuneta, no sudija se nije oglasio.

Šansi nije manjkalo ni u finišu utakmici. Prekid i ubačaj iz kornera na najbolji je način iskoristio Stefan Savić u 77. minuti i pogodio za izjednačenje.

Ipak, to nije bilo sve. Posljednju riječ imao je domaći sastav, a uzvratili su na identičan način na koji je Atletico izjednačio. Inigo Martinez je odlično skočio nakon ubacivanja iz kornera i pogodio za konačnih 2:1, Oblak nije imao šanse.

La Liga, 32. kolo:
Huesca - Getafe 0:2
Villarreal - Barcelona 1:2
Celta Vigo - Osasuna 2:1
Sevilla - Granada 2:1
Athletic Bilbao - Atletico Madrid 2:1

 
Standings provided by SofaScore LiveScore