POZIVA NA HITNE PROMJENE

Nesuđeni predsjednik Superlige i prvi čovjek Real Madrida Florentino Perez govorio je za španski list AS, najavivši da evropske klubove čeka još teži period i da će projekat morati biti realizovan.

Također, objasnio da je odluka klubova koji su istupili samo privremena i da nemaju pravo na takvo šta.

"Studija KPMG-a pokazala je da su samo tokom tri mjeseca u prošloj godini klubovi Superlige, njih 12, izgubili 650.000.000 eura. Ove godine, sa čitavom sezonom protkanom pandemijom, gubici će ići na 2.000.000.000 ili 2.500.000.000 eura. Bordeaux je upravo bankrotirao. Ili da pod hitno nešto da promijenimo ili će klubovi nestajati", kazao je Perez, osvrnuvši se na klubove koji su odlučili napustiti Superligu.

"Ne bih sada da vam objašnjavam šta znači obavezujući ugovor, ali molim vas, klubovi ne mogu sada da se povuku. Pojedini su pod pritiskom morali da kažu da odlaze. Ovaj ili sličan projekat će ipak biti sproveden u djelo, nadam se uskoro", tvrdi Perez.

Na kraju, otkrio je zašto se Bayern i PSG nisu našli među 12 osnivača Superlige.

"Iz različitih razloga. Što se tiče Bayerna, klub je u procesu promjena u menadžmentu, a kada je PSG u pitanju, pa njima bismo se kasnije obratili. Grupa od 12 klubova već godinama funkcioniše i radi zajedno, ali i oni bi dobili pozivnice", kazao je Perez.