Španski mediji

Prema pisanju španskog portala Fichajes.net, bosanskohercegovački reprezentativac Miralem Pjanić nalazi se na meti Manchester Uniteda i njegov dolazak zagovara menadžer Crvenih đavola Ole Gunnar Solskjaer.

Jedna od pozicija koju Crveni đavoli žele pojačati na ljeto je mjesto veznog igrača, uzimajući u obzir da Paul Pogba po svemu sudeći planira napustiti Old Trafford.

Brazilac Fred nije uvjerio menadžera Olea Gunnara Solskjaera da može biti važna figura u ekipi Manchestera, pa je navodno norveški stručnjak od čelnika kluba zatražio da dovedu Miralema Pjanića.

Kako Fichajes.net navodi, Pjanić se savršeno uklapa u sistem igre norveškog trenera, a s obzirom da se čini da će zbog male minutaže napustiti Barcelonu na ljeto, Manchester United je spreman poslati ponudu za bh. reprezentativca.

Pjanić se i ranije povezivao s prelaskom na Old Trafford dok je bio u Juventusu, ali tada planirana trampa s Pogbom nije realizovana.

Bh. veznjak je tip igrača koji Solskjaer preferira i koji se savršeno uklapa u njegovu ideju igre, gdje bi igrao kao zadnji vezni zajedno sa Scottom McTominayom koji ima puno više defanzivnih zadataka.

U Manchesteru Pjanića vide kao kreativca koji bi mogao riješiti njihove probleme u organizaciji igre, pogotovo protiv defanzivno orijentisanih ekipa, navodi Fichajes.net.