NAKON 12 GODINA

La Gazzetta dello Sport piše da portugalskog nogometaša Juventusa Cristiana Ronalda privlači mogućnost povratka u Manchester Uniteda te da je zbog toga spreman pristati na manju platu.

Ronaldov ugovor s Juventusom ističe u junu 2022. godine, ali on razmišlja da napusti Staru damu jer se sezona nije odvijala kako je planirano. Juve je u finansijskim problemima i to je možda i glavni razlog za formiranje Superlige, projekt koji je "trajao" samo 48 sati.

Menadžer Uniteda Ole Gunnar Solskjaer je priznao da bi volio vidjeti Ronalda u svojoj ekipi, a predsjednik Real Madrida Florentino Perez je kazao da povratak Portugalca u kraljevski klub ne bi imao smisla.

Ronaldo trenutno po sezoni zarađuje 31 milion eura, a dijela te plate bi se morao odreći ukoliko se želi vratiti u United 12 godina nakon odlaska.

Tridesetšestogodišnji nogometaš je navodno spreman na manju zaradu, ali ne bi prihvatio manje od 20 miliona eura po sezoni.

Juventusu je potrebno minimalno 29 miliona eura od prodaje Ronalda, a u obzir dolazi i zamjena za Paula Pogbu. S druge strane, u Unitedu nisu raspoloženi da se odreknu Francuza.