Superliga

Objava osnivanja Superlige mnoge je iznenadila, ali također je jako punih onih kojima taj potez ne predstavlja nikakvu senzaciju.

Prije nego li je u noći s nedjelje na ponedjeljak 12 zajedničkim priopćenjem poručilo kako je osnovalo Superligu, godinama je taj mogućnost visila u zraku, piše Gol.hr.

Shodno tome, početkom ove sedmice nemali je broj onih koji nisu odavno iznenađeni raspletom koji se dogodio.

Među takve svakako spada i Arsene Wenger, legendarni francuski stručnjak koji je na klupi Arsenala proveo više od 20 godina, a odnedavno je predsjednik FIFA-inog Odbora za razvoj nogometa.

Kada je medijski prostor u ponedjeljak ujutro preplavila vijest o osnivanju Superlige, mnogi su se sjetili njegovih riječi iz 2009. godine.

Tada, dok je još vodio Topnike, Wenger je rekao:

"Kroz otprilike 10 godina ćete imati nešto što će se zvati posebna Europska liga. Novac koji će klubovi dobivati od Lige prvaka za neke jednostavno neće biti dovoljan. Nisam posve siguran na koji način će se to odigrati, ali ono što znam je da iza cijelog projekta stoje ozbiljni ljudi."

Prošle godine, u oktobru, Wenger je dao novu izjavu na tu temu, u kojoj je prisnažio:

"Takvo natjecanje će krenuti onda kada se slože engleski klubovi. Oni su ti koji moraju dati blagoslov, kad to učine, onda će se ići u realizaciju."

Eto, nije pogodio točan naziv je se natjecanje zove Superliga, ali ne može mu se osporiti da je proročanski predvidio razvoj stvari...