BRUTALAN ODGOVOR UEFA-E

Real Madridu, Manchester Cityju i Chelseaju prijeti izbacivanje iz Lige prvaka kao budućim članovim fudbalske Superlige, objavili su inostrani mediji.

To je potvrdio predsjednik Danskog fudbalskog saveza Jesper Möller, koji je ujedno i član Izvršnog odbora UEFA-e.

“Ovi klubovi moraju ići i pretpostavljam da će se to dogoditi u petak”, naglasio je Möller u izjavi za u intervjuu za dansku televiziju DR, a prenosi austrijski Kleine Zeitung.

Ako se to dogodi, ostao bi samo jedan polufinalist – Paris Saint-Germain.

“Tada moramo razmišljati o tome kako da završimo Ligu prvaka (ove sezone)”, rekao je Möller, referirajući se na vanredni sastanak Izvršnog odbora UEFA-e u petak.

Neposredno prije Möllerovih izjava, predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin najavio je da će se poduzeti mjere protiv odmetničkih klubova.

“Uvest ćemo sve moguće sankcije”, izjavio je Slovenac.

“Po mom mišljenju, klubovi i njihovi igrači trebali bi biti isključeni sa svih naših takmičenja što je prije moguće.”

Podsjećamo, parovi u polufinalu Lige prvaka su Real Madrid -Chelsea i Paris Saint-Germain – Manchester City. Datumi odigravanja utakmica su 27./28. aprila, odnosno 4./5. maja – stoga bi odluka o mogućem uklanjanju tri kluba iz takmičenje trebala biti donesena brzo.

Ukoliko se izbacivanje spomenuta tri kluba desi, jedna od opcija mogla bi možda biti da se u polufinale automatski vrate klubovi koji su ispali. A to su Bayern, Porto i Borussia Dortmund koji nisu u priči o Superligi. Liverpool je također eliminisan u četvrtfinalu. Ali Redsi su među 12 “odmetnika” koji su odlučili napraviti svoju “privatnu ligu”.