UEFA zakazala vanrednu sjednicu

Chelsea, Real Madrid i Manchester City, klubovi koji među osnivačima Superlige, mogli bi biti izbačeni iz polufinala ovosezonskog izdanja Lige prvaka.

Ovu informaciju je u javnost plasirao član Izvršnog odbora UEFA-e i predsjednik Fudbalskog saveza Danske Jesper Moller u izjavi za Danish Broadcasting Corporation (DR).

- Klubovi moraju otići, a očekujem da će se to dogoditi u petak. Tada je zakazan vanredni sastanak Izvršnog odbora, a tada moramo odlučiti kako završiti sezonu - dodao je Moller.

U polufinalu Lige prvaka trebali bi se sastati Paris Saint-Germain i Manchester City, odnosno Real Madrid i Chelsea.

Prve polufinalne utakmice na rasporedu su sljedeći utorak i srijedu, 27. i 28. aprila, a uzvrati će biti odigrani sedam dana poslije.

Finale Lige prvaka trebalo bi biti odigrano 29. maja na Olimpijskom stadionu Ataturk u Istanbulu, no desi li se da klubovi osnivači budu izbačeni, pobjednik Lige prvaka za ovu sezonu bit će PSG.

Podsjećanja radi Real Madrid, Chelsea i Manchester City su među klubovima koji su osnovali Superligu, a preostali osnivači su Barcelona, Atletico Madrid, Arsenal, Tottenham, Liverpool, Manchester United, Juventus, Milan i Inter.

Faktor