NAKON VELIKOG USPJEHA

Nakon što je svojim golom protiv Ajaxa odveo Romu u polufinale Evropske lige, napadač Vučice i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko je govorio o ostvarenom uspjehu te je još jednom potvrdio koliko mu znači rimski klub.

Roma je eliminisala Ajax ukupnim rezultatom 3:2 iz četvrtfinalnog dvomeča te je sada u polufinalu čeka Manchester United.

"Uspjeli smo na kraju, to je najvažnije iako smo se mučili u ove dvije utakmice. Tim je pokazao karakter i nakon primljenog pogotka koji bi nas nekada slomio, ali smo ovog puta uzvratili i trčali do samog kraja. Nakon svega, zaslužili smo naše mjesto polufinalu", izjavio je Džeko nakon utakmice.

Sve je krenulo od Cristantea, a Riccardo Calafiori je asistirao Džeki za ključni pogodak. To je isti mladi nogometaš kojem je posvetio hat-trick kada se teško povrijedio 2018. godine.

"Čekao sam loptu. Možda bih trebao trčati malo manje sa 35 godina, ali znam gdje će lopta doći. Bio je to sjajan potez, krenuli smo iz odbrane s tri ili četiri dodavanja. Sretan sam zbog Calafiorija jer je nastupio u četvrfinalu i upisao odlučujuću asistneciju. To je sjajno za njega", kazao je napadač Rome.

Vučica je upisala 11 pobjeda u 12 ovosezonskih utakmica Evropske lige, a sada slijedi okršaj s Manchester Unitedom.

"Možemo igrati s njima, zasluženo smo u polufinalu. Put nije bio lagan jer su Braha, Shakhtar i Ajax praktično najteži protivnici koje smo mogli dobiti. Međutim, čeka nas novo veliko ime, ali je i Roma veliki klub te moramo dati sve za plasman u finale", dodao je Džeko.

Ovo je bila teška sezona za njega, a posebno januar kada je zbog sukoba s trenerom Paulom Fonsecom uklonjen iz ekipe, a oduzeta mu je i kapitenska traka.

"Ovo je moja šesta godina u Romi, bilo je mnogo uspona i padova, ova sezona nije bila dobra za mene iz mnogo razloga. Ali ne volim gledati prošlost, bilo je šta je bilo, moramo gledati u budućnost. Mnogi naši igrači će prvi put igrati polufinale Evropske lige, moramo uživati u tome jer se na Old Traffordu ne igra svaki dan. Uvijek sam govorio da mi je kapitenska traka Rome velika čast, ali ja igram za Romu, ne za kapitensku traku. Uvijek ću davati sve od sebe za Romu, danas, sutra i u budućnosti. Teško je razmišljati o tome sada, dolazi nam polufinale i utakmice u Seriji A, vidjet ćemo na kraju sezone šta će biti", riječi su napadača Vučice.

Na klupi mu nije bilo lako.

"Teško je to kad igrate na najvišem nivou, neke stvari je teško prihvatiti, ali sam ja uvijek bio mentalno jak. Da sam slab, ne bih došao ovako daleko. To mi je pomoglo u teškoj situaciji. Roma je najvažnija, ne kapitenska traka, ne Edin Džeko, niko...", završio je Džeko.