Morali su igrati

U 18. kolu kolumbijske Primere A Aguilas je ugostio Chico, ali domaćini su se jedva skupili i za rukometnu utakmicu.

Naime, trener Aguilasa za ovaj susret na raspolaganju je imao svega sedam igrača, a njegova ekipa izgubila je 3:0, a utakmica je ranije završena jer se domaćinu povrijedio još jedan igrač pa je morao predati.

Čak 16 fudbalera Aguilasa zaraženo je koronavirusom, dok je njih sedam povrijeđeno zbog čega je trener Jose Flavio Torres Diaz ostao na svega sedam igrača.

Da je bilo razuma, utakmica se trebala odgoditi, no FS Kolumbije je primorao Aguilas da igra i u takvim uvjetima, inače bi uslijedila kazna.

Fudbaleri Aguilasa tako su dovedeni pred gotov čin, nije pomogla molba ni da zaigraju s juniorima, a kako je sedam igrača minimalna kvota za nastup na utakmici, morali su, htjeli ili ne htjeli, zaigrati sa sedam fudbalera. Igrali su svi oni koji su mogli, pa su se tako u sastavu našla dva golmana, a kako ih ne bi kaznili, zaigrao je i sin vlasnika kluba.

Uprkos tome što su brojno bili inferiorni, skoro sat vremena domaćini su držali "nulu".

Ipak, s četiri igrača manje se ipak nisu mogli nositi u drugom dijelu. Plazas je u 57. minuti zabio za 1:0, Gil je povisio na 2:0, a konačnih 3:0 postavio je Balanta u 77. minuti.

Da nevolja nikad ne dolazi sama potvrđeno je u finišu susreta kada se Aguilasu povrijedio igrač, a kako je trener Diaz imao praznu klupu, a sa šest igrač se ne može igrati, utakmica je završila ranije.


Faktor