MANZANO UMJESTO LAHOZA

Uoči utakmice između Real Madrida i Barcelone u okviru 30. kola španske La Lige promijenjen je glavni sudija meča, a umjesto Antonija Mateua Lahoza glavni arbitar će biti Jesús Gil Manzano, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo u Kataloniji.

Odluka o promjeni glavnog sudije za vjerovatno i najvažniju utakmicu u ovoj sezoni La Lige došla je nakon povrede Lahoza tokom meča Lige prvaka između Bayerna i PSG-a, a glavnu riječ vodit će sudija Manzano s kojim igrači Barcelone nemaju najbolje iskustvo.

Naime, mediji u Španiji pišu da je posebno Lionel Messi posljedjnih godina imao problema sa Manzanom i da mu je ovaj sudija u nekoliko navrata neopravdano pokazivao žuti karton, a navodi se i također da je ovaj 37-godišnji arbitar svojevremeno fotografisan ispred stadiona Santiago Bernabeu.
Tada je u ruci imao kes s grbom Real Madrida, a morao se "braniti" riječima da je u kesi bio poklon za njegovog sestrića. Ipak, to opravdanje mu nije pomoglo da u Barceloni ne bude okarakterisan kao "neprijatelj".

S tim u vezi katalonski mediji pišu da su u Barceloni jako razočarani izborom novog sudije, a podsjećamo, meč između Real Madrida i Barcelone igra se u subotu s početkom u 21 sat.
Atletico Madrid je lider La Lige sa 66 osvojenih bodova, jedan više od Barcelone i tri više od Real Madrida.