O OVOME BRUJI ŠPANIJA

Iako je Neymar, navodno, pristao na novi ugovor sa Parižanima do ljeta 2026. godine, španski mediji otkrivaju moguću senzaciju...

...prema kojem bi zarađivao 36 miliona eura po sezoni, no sada se uveliko priča o povratku u Barceloni.

"Mundo Deportivo" tvrdi da je svlačionica Barcelone, na čelu s Lionelom Messijem, jednoglasno prihvatila prijedlog o mogućem dolasku Neymara i da skoro svi u timu žele da se Brazilac vrati, uvjereni da bi on svojim kvalitetom pomogao da klub osvoji Ligu prvaka.

Naročito se za povratak Neymara zalažu stariji igrači, odnosno oni koji su već imali priliku da igraju s Brazilcem u dresu Barcelone.
 
Sada se smatra da bi Neymar mogao u Barcelonu samo ako PSG odluči dovesti neku od katalonskih zvijezda, poput Antoinea Griezmanna, pa da klubovi naprave neku vrstu razmjene.

Jedno je sigurno, Neymarov povratak definitivno bi donio mnogo Barceloni, koja je imala očajnu sezonu, ali i dalje se bori za naslov u Španiji.

Dvadesetdevetogodišnji napadač u Barceloni je igrao od 2013. do 2017. godine i s klubom je osvojio dva ligaška naslova, Ligu prvaka, Superkup Evrope, Svjetsko klupsko prvenstvo, Superkup Španije i u tri navrata Kup kralja.

Što se tiče PSG-a, tu je već sakupio tri naslova Ligue 1, dva Kupa, dva Liga kupa te je igrao finale Lige prvaka prošle godine.