SUVENIR ZA AUKCIJU

Jedan od pomoćnih sudija meča četvrtfinala Lige prvaka između Manchester Cityja i Borussije Dortmund - Octavian Sovre, nakon utakmice je tražio autogram Norvežanina Erlinga Haalanda, a sada je otkrivena i humana pozadina njegovog čina.

Naime, mediji u Rumuniji pišu da je Haaland potpisao autogram na žuti i crveni karton koji se koristio u tom susretu, a iako su mnogi smatrali da je potez sudije Sovrea neprikladan i neprofesionalan, iza svega stoji sjajna ljudska priča koja u potpunosti opravdava ovaj čin.

Iz Nogometnog saveza Rumunije su poručili kako je sudija tražio potpis autograma kako bi prodao kartone na aukciji, a na taj način želi prikupiti novac za pomoć djeci s autizmom.

Dalje se navodi kako ovaj sudija već duže vrijeme sarađuje s centrom koji pomaže djeci, a upravo je to razlog zbog kojeg je Haalandu nakon utakmice tražio autogram i nakon što je u medijima objavljena, nakon toga i potvrđena ova informacija, dobio je veliki broj pohvala iz čitavog svijeta.

Podsjećamo, Manchester City je prvi meč četvrtfinala Lige prvaka protiv Borussije Dortmund pobijedio rezultatom 2:1 pa će u uzvratu u Njemačkoj braniti rezultat koji ih trenutno vodi u polufinale najelitnijeg nogometnog takmičenja u Evropi.