Utakmica života osporavanog realovca

Mladi Brazilac nosi stigmu lošeg realizatora, ali protv Liverpoola je bio miran i ubojit kao nikad u karijeri.

Vinicius Junior odigrao je utakmicu života u europskom klasiku - susretu Reala i Liverpoola u Ligi prvaka. Kraljevski klub slavio je s 3:1, a dva gola djelo su 20-godišnjeg Brazilca.

Vinicius je često bio meta kritika zbog svoje realizacije i donošenja odluka pred protivničkim golom. Njegov dribling i brzina nikad nisu bili upitni, u tome briljira otkad je došao u Madrid kao 18-godišnjak, ali često je izgledao kao da bi se smrznuo pred golom. Loš udarac, pogrešan potez, loše dodavanje... sve to bio je dio Vinicusova repertoara.

Sad već kultna je scena iz tunela u poluvremenu utakmice Reala i Borussije Mönchengladbach ranije ove sezone. Real je puno promašivao, a prednjačio je Vinicius, pa je Karim Benzema izložio novu taktiku Ferlandu Mendyju u tunelu:

Čuveni slučaj "nemoj mu dodavati"

"Brate, nemoj mu dodavati. Igra protiv nas", rekao je Benzema na francuskom sunarodnjaku dok je Vinicius bio jako blizu.

No, sve to nije bio slučaj u pobjedi protiv Liverpoola. U 27. minuti Vinicius je manirom iskusnog realizatora primio fantastičnu loptu Tonija Kroosa na prsa i lijepo, mirno i precizno pospremio za 1:0. S tribina je sve glasno popratio ozlijeđeni kapetan Sergio Ramos, koji je vikao: "Mali, pojeo si ih!"

Odgovorio je kritičarima

Među glasnijim kritičarima mladog Brazilca bio je Jorge Valdano, legendarni bivši napadač Reala koji je otvoreno tvrdio da Real treba umjesto njega dovesti Kyliana Mbappea.

Njemu je Vinicius uzvratio udarac nakon drugog gola za koju mu je asistirao Luka Modrić. Mladi Brazilac pokazao je na grb, pa na travnjak stadiona Alfredo di Stefano, jasno poručivši da on namjerava ostati u Madridu.

"Lijepo je pobijediti u mojoj najboljoj izvedbi sezone. Drugi pričaju, ja radim. To mi daje snagu koju trebam za zabiti važne golove. Naporno radim, uvijek mi je bio san igrati za Real Madrid, moja želja je velika i želim sve najbolje za naše navijače", rekao je Vinicius nakon utakmice.