ČETVRTFINALE LP

Nogometaši Manchester Cityja su pobijedili Borussiju Dortmund u prvom susretu četvrtine finala Lige prvaka rezultatom 2:1.

Prvu priliku na Etihadu imao je Dortmund u 8. minuti kada je sa desetak metara iskosa šutirao Jude Bellingham, ali Ederson Moraes je bio siguran.

Manchester City je iz prve prave šanse stigao do pogotka. Emre Can je izgubio loptu, Riyad Mahrez je asistirao Kevinu De Buyneu koji pogađa iz blizine za 1:0.

U 32. minuti sudija Oliviu Hategan je dosudio penal za City nakon prekršaja Cana nad Rodrijem, ali je nakon pregleda snimka poništio svoju odluku.

Odmah na startu drugog poluvremena Erling Haaland je imao svoju jedinu priliku na meču, no loše je šutirao iz odlične pozicije i Ederson nije imao problema uhvatiti loptu.

U nastavku susreta vidjeli smo dva šuta Phila Fodena koja je s lakoćom odbranio Marvin Hitz, a potom su u finišu meča pala dva gola.

Najprije je u 84. minuti Haaland asistirao kapitenu Marcu Reusu koji pogađa za 1:1, a konačnih 2:1 i pobjedi domaćoj ekipi je donio upravo Foden u 90. minuti susreta.

Uzvratni susret se igra 14. aprila na Signal Iduna Parku u Dortmundu.