LIGA 1

Nogometaši Lillea slavili su s 1:0 na gostovanju kod Paris Saint-Germaina u derbiju 31. kola francuskog prvenstva i tako preuzeli vodeću poziciju od branitelja naslova.

Gol za pobjedu postigao je Kanađanin Jonathan David koji je zatresao mrežu u 20. minuti.
  Gosti su se ostatak utakmice vrlo uspješno branili i prijetili iz rijetkih, ali opasnih kontranapada.

PSG je imao nadmoć u posjedu i ukupnom broju udaraca, ali onih prijetećih bilo je malo.

Najbliže golu bio je Kylian Mbappe u 15. minuti, ali je njegov udarac s desetak metara odlično obranio Mike Maignan.

U 90. minuti obje su ekipe ostale s igračem manje. Sudac Bastien pokazao je zbog međusobnog naguravanja druge žute kartone Neymaru i portugalskom defanzivcu Lillea Tiagu Djalu. Kao da im je to bilo malo, pa su se još dohvatili u tunelu… (pogledajte snimak na dnu teksta).

Vjerovali ili ne PSG je nanizao tri poraza na svom terenu. Prije Lillea, Parižani su pali pred Nantesom i Monacom. Mauricio Pochettino tako je za samo tri mjeseca uspio izgubiti više utakmica kod kuće (3) nego njegov prethodnik na klupi Parižana Thomas Tuchel (2) za 15 mjeseci.
  Neymar je uspio ponovo zaraditi crveni karton, što mu je treći čak u zadnjih 14 utakmica u dresu PSG-a u kojima je nastupio. Brazilac definitivno ima problem s “kratkim fitiljem”. Pogledajte kako je to izgledalo…
  Kao da mu je to bilo malo, pa se još dohvatio s Djalom u tunelu…
  Pobjedom na Parku prinčeva Lille je sa 66 bodova, tri više od PSG-a, preuzeo vodstvo na tabeli. Monaco ima 62 boda i nalazi se na trećem mjestu.