Ekspresna reakcija

Banda naoružanih lopova koja je pokušala opljačkati zvijezde Arsenala Mezuta Ozila i Seada Kolašinca, odnosno ukrasti njihove satove vrijedne više od 200.000 funti, osuđeni su za zatvorsku kaznu od više od 100 godina!

Osam muškaraca, koji su nosili noževe, mačete i vatreno oružje, terorizirali su bogate osobe u četvrti sjevernog Londona nizom nasilnih pljački između aprila 2019. i jula 2020. godine, te su zbog toga žestoko kažnjeni, piše Daily Mail.

Dvojica naoružani banditi na motoru krenuli su nožem i metalnom palicom na Kolašinca i Ozila, a bh. fudbaler je hrabro reagovao i uspio je da spriječi pljačku.

Londonska policija je uspjela brzo da indentifikuje počinioce. Osmočlana ekipa ubrzo je uhapšena. Završili su na sudu i na kraju su zajedno dobili više od 100 godina zatvora.

Najgore je prošao čovjek koji je Kolašincu držao metalnu šipku uperenu prema glavi Jordan Northover. On je već imao kaznu zatvora od šest godina zbog pljačke, a sada će u zatvoru provesti još 18 godina.I ostatak ekipe je osuđen na višegodišnje zatvorske kazne: Patrick Delaney - 16 godina, Martin Delaney - 11 godina, Kiaron Jones Hewitt - 8 godina, Andy Kiasuka Kiakanda - 14 godina i 4 mjeseca, Ryan Leurs - 9 godina, Steven Barton - 9 godina i Cheyenne Cato - do 15 godina.

- Mislili su da nikada neće biti uhvaćeni. Međutim, ubrzo smo ih uhapsili nakon velike operacije. Hvala svim oštećenim na saradnji i nadam se da će im ove kazne pomoći da se ugodnije osjećaju u Londonu - rekao je detektiv Gary Taylor.

Faktor