ASOVI

Sportski projekat i jači tim - to je ono što traži Lionel Mesi (Messi) od Đoana Laporte (Joan) da bi ostao u Barceloni, piše katalonski "Sport". Mesiju na kraju sezone, podsjetimo, ističe ugovor, a polako se bliži dan kada će se definitivno izjasniti ide li ili ostaje.

Golgeterski hit

Uslov je, navodno, da Barsa stvori tim koji će ponovo biti konkurentan na evropskoj sceni, jedan od kandidata za osvajanje Lige prvaka, dok je njegova zarada u drugom planu.

Međutim, i za jačanje ekipe potrebna su velika finansijska sredstva, koje Barcelona nema, već se bori da smanji gubitke i kako da sanira lošu situaciju. Mesijev izbor za partnera u napadu je trenutno najskuplji fudbaler današnjice - Erling Haland (Haaland).

Mladi Norvežanin je golgeterski hit, a Borusija Dortmund želi dobro da to naplati, pa ga je procijenila na 180 miliona eura.

Igračka križaljka

Za Barsu je to ogroman novac, ali Halanda i igrače takvog kalibra Mesi i traži da bi ostao u klubu. Halanda žele i engleski giganti Mančester siti i Čelsi, koji trenutno imaju mnogo veću finansijsku moć od Barse.

Siti se pominje i kao potencijalni kandidat da dovede Mesija na ljeto.