Zastrašujuće posljedice

Cheyenne Hanson, bokserka iz Njemačke, još jednom je potvrdila kako ovaj sport može biti surov, ali i opasan po zdravlje.

Ona je u borbi za titulu prvakinje Njemačke savladala Alinu Zaitsevu iz Ukrajine i osvojila pojas BDB, ali je meč završila s dvostruko većom glavom nakon što joj je lice nateklo nakon jednog udarca.
 
Bokserka iz Njemačke je dominirala, ali sredinom meča se dogodio strašan trenutak. Došlo je do sudara glavama, a Hanson je izvukla deblji kraj pa joj je glava doslovno natekla.

Prvo joj je nateklo oko pa joj se počela deformisati cijela glava, a sudija nije imao izbora već je morao prekinuti borbu. Iako je završila meč s puno težim posljedicama nego njezina protivnica, Njemica je na kraju osvojila pojas!

Pravila u boksa kažu da nakon svakog sudara glavama, a koji dovede do ozbiljnijih posljedica, sudije moraju prekinuti meč, a pobjeda ide onom borcu koji je do tog trenutka imao veći broj bodova.

Hanson je na Instagramu objavila kako je izgledala prije, a kako poslije borbe. Fotografije su zaista zastrašujuće i bukvalno joj je promijenjen lični opis.

Nešto slično vidjeli smo prošle godine kada je bivša UFC prvakinja Joanna Jedrzejczyk izgubila u borbi za pojas od Kineskinje Weili Zhang, a Poljakinji je izrastao toliki hematom na čelu da joj je promijenio lični opis.

Faktor