ENGLESKA

Porazom od Brightona 3:0 Newcastle United je opasno potonuo prema zoni ispadanja od koje ga sad dijele samo dva boda.

Ekipa Stevea Brucea ima samo jednu pobjedu u zadnjih osam kola, ali trener Newcastlea očito nije previše zabrinut. Bruce je igračima u periodu reprezentativne pauze dao šest slobodnih dana pa će Newcastle nakon teškog poraza od Brightona ove sedmice trenirati samo od utorka do četvrtka.

“Igračima to nije neka prevelika novost, ali su šokirani vlasnikom kluba Mikeom Ashleyjem koji nema namjeru smijeniti trenera. Igrači smatraju da je nenormalno da imaju toliko odmora u vrijeme kad je ekipa u užasnoj formi te da bi ovo razdoblje trebali iskoristiti za dodatno uigravanje”, piše Daily Mail.

Bruce je slobodne dane dao devetorici igrača iz početne postave protiv Brightona, dok će ostali trenirati individualno.

“Igrači imaju osjećaj kao da trener želi samog sebe smijeniti, a i njegove odluke na utakmicama idu u tom smjeru. Protiv Brightona je igrao bez klasičnog centarfora, a jedinog kojeg je imao u početnoj postavi, Joelintona, stavio je na krilo. Preostala dva napadača Andy Carroll i Dwight Gayle nisu ulazili s klupe, a po završetku utakmice su demonstrativno otišli u svlačionicu”, dodaje Daily Mail.

Newcastle se u Premiership vratio 2017. nakon jedne sezone u Championshipu, ali bolje od desetog mjesta u zadnje četiri godine nije mogao.

Autor: Index.hr