ZAKUHALO SE U BAYERNU

Njemački list Bild nedavno je pisao o napetom odnosu između trenera Bayerna Hansija Flicka i direktora kluba Hasana Salihamidžića.

Sve je počelo tako što je Flick odbio Hasanova "naređenja" i zahtjeve da pojedini igrači igraju manje ili više. U svakom slučaju, miješao se nekadašnji bh. reprezentativac, navodno, u Flickov posao.

Sukob je postao još intenzivniji, a Bild piše da je u jednom trenutku Flick iznerviran govorom Salihamidžića, poručio: "Začepi usta".

Trener Bayerna bi zbog toga mogao ostati bez posla na kraju sezone, objavio je Bild, iako trener Bayerna tvrdi da je sve izgladio sa Salihamidžićem.

"Prišli smo jedan drugom i riješili sve. Za najbolji interes kluba. Bio je to kratki razgovor. Obojica smo optimistični za nastavak sezone i našu budućnost", rekao je Flick poslije pobjede nad ekipom Lazija.

Bayern će danas saznati protivnika u četvrtfinalu Lige prvaka i najveći je favorit za odbranu titule, dok u Bundesligi ima četiri boda ispred Leipziga i tu također brani titulu. Ukoliko Bayern osvoji ta takmičenja, Flick bi ipak mogao da ostane na čelu njemačkog velikana, iako njemački mediji tvrde da je Flick na kraju sezone bivši.