PROCURILI DETALJI PROPALOG POSLA

Francuski mediji tvrde kako su čelnici PSG-a proteklih nekoliko mjeseci otvoreno pregovarali s Manchester Cityjem, a tema je bila prodaja Kyliana Mbappea (22)!

Englezi su navodno bili jedini zainteresirani i spremni na pregovore, čini se kako City jedini ima dovoljno novca da i ostvari ovaj transfer, no cijeli je posao neslavno propao.

Čelnici Cityja bili su spremni PSG-u platiti čak 200 miliona eura odštete za Mbappea, ali zapelo je na uvjetima koje je tražio sam igrač.

Naime, Kylian Mbappe trenutno zarađuje nešto više od 17 miliona eura na godinu, a za novi ugovor traži najmanje dvostruko više! Kada su čelnici Manchester Cityja  čuli da Mbappe traži 36 miliona eura na godinu - odmah su odustali!
 
'City neće dovesti Mbappea, jer neće mijenjati klupsku politiku da se pojedini igrači preplaćuju ili plaćaju puno više od ostatka ekipe. Mbappeova plaća bi narušila harmoniju u svlačionici i mnogi igrači bi mogli zbog toga zatražiti veće ugovore. To bi uzrokovalo lančanu reakciju', tvrde engleski mediji bliski Cityju.

U PSG-u su se zato okrenuli nekim drugim opcijama, no malo je klubova koji bi mogli platiti traženih 200 miliona eura odštete i onda još nevjerovatnu cifru godišnjeg ugovora. Parižani su navodno kontaktirali Real Madrid i Liverpool, ali konkretnih odgovora - barem za sada - nema.

Sam Kylian Mbappe navodno ne bi imao ništa protiv da karijeru nastavi u Liverpoolu, no 'redsi' bi prvo morali prodati najmanje dvije svoje zvijezde - Salaha i Manea - da bi sakupili novac za francuskog napadača.

S druge strane, u Realu već neko vrijeme 'kuhaju' oko Mbappeovog transfera, ali finansijska situacija jednostavno ne dozvoljava ovakve transfere. 'Kraljevi' će definitivno ovog ljeta ići u izgradnju nove ekipe, no sigurno je da neće potrošiti više od polovine budžeta za pojačanja na samo jednog igrača...