ITALIJANSKI MEDIJI

Nakon ispadanja iz Lige prvaka od Porta, Juventus će krenuti u rekonstrukciju, a još se ne zna kakva je budućnost Cristiana Ronalda u Torinu.

Italijanski mediji upustili su se u kalkulacije, Fabrizio Romano najavio je da će u klubu razgovarati s Ronaldom kako bi pronašli najbolje rješenje, a Corriere dello Sport izračunao je koliko bi Juventus treba zaraditi od prodaje Portugalca kako bi izbjegao velike gubitke.

Taj je italijanski list u obzir uzeo novac koji Juventus dobiva od prodaje dresova te od sponzora koji ulažu isključivo zbog njegova prisustva u timu. Iako bi se dalo pretpostaviti da će cifra biti veća, pogotovo s obzirom na početno ulaganje od 100 miliona eura za transfer iz Reala, ona iznosi samo 29 miliona eura.

To ne bi smjela biti prepreka niti jednom ozbiljnom klubu koji bi ga želio dovesti, ali u slučaju prodaje njegov bi novi klub morao preuzeti i njegovu godišnju plaću od 31 miliona.

Ronaldu ugovor s Juventusom istječe na ljeto 2022, a u klubu tvrde da zasad ne namjeravaju pregovarati o produženju. Kad mu ugovor isteče, portugalskom superstaru već će biti 37 godina.

“Nasreću, ima još jednu godinu ugovora, pa imamo vremena za razgovor s njim. To nam trenutačno nije prioritet”, rekao je direktor Fabio Paratici prije uzvratne utakmice s Portom. No nakon nje se, pišu Italijani, klupski pogled na Ronalda promijenio. I to ne u smjeru razgovora o novom ugovoru.

Otkako je 2018 stigao u Juventus Ronaldo je zabio 92 gola u 111 nastupa, a ove je sezone još učinkovitiji s 27 pogodaka na 32 utakmice, prenosi Index.