SUKRIVAC ZA GOL

Cristiano Ronaldo označen je kao jedan od krivaca za Juventusovo nenadano ispadanje u Ligi prvaka protiv Porta. Portugalac je slabo reagovao u živom zidu kod drugog gola gostiju, okrenuvši leđa i dopustivši da mu lopta prođe kroz noge.

U 115. minuti Sergio Oliveira je postigao pogodak za poravnanje, a iako je do kraja Juve uzvratio preko Rabiota, pobjeda 3:2 nije bila dovoljna Staroj dami i eliminisani su zbog golova u gostima.

Primljeni pogodak iz slobodnog udarca izazvao je dosta polemika, ne samo među navijačima Juventusa, nego i ostalim ljubiteljima nogometa, koji su primijetili slabu reakciju golmana Szczesnog, ali i živog zida s Ronaldom na čelu.

Portuglski as nije odreagovao baš najbolje. Umjesto da stoji mirno, pomalo se uplašio i okrenuo leđa, a lopta mu je prošla kroz noge i iznenadila slabo postavljenog golmana Juventusa.

Uslijedili su brojni komentari na društvenim mrežama na Ronaldov račun, a pecnuo ga je i legendarni engleski nogometaš, a danas poznati analitičar Gary Lineker.

"Napokon smo pronašli nešto što Ronaldo ne može učiniti - mirno stajati u živom zidu", napisao je Lineker.

Juventus je tako i treću godinu zaredom eliminisan u relativno ranoj fazi takmičenja, a prethodno su ih izbacili Ajax i Lyon.