JOAN LAPORTA

Joan Laporta je uvjerljivo slavio na izborima za Barceloninog predsjednika. Laporta je dužnost predsjednika već obnašao od 2003. do 2010. godine, a sada preuzima klub u teškoj financijskoj i rezultatskoj situaciji.

Prvi zadatak novog predsjednika bit će nagovoriti Lionela Messija na ostanak u klubu. Najboljem igraču ugovor traje do kraja sezone i najavio je odlazak, ali Laporta je uvjeren da će Messi promijeniti mišljenje.

“Vidjeti Lionela da sa sinom dolazi glasati na izbore… To je bilo predivno i to je dokaz koliko mu je stalo do kluba. Da je Johan Cruyff ovdje, rekao bi mu da ostane. Sve će ovisiti o njemu, a ja mogu obećati da će dobiti prijedlog novog ugovora. Novac nije najvažnija stvar. Nazvat ću ga i učiniti sve što mogu da ostane s nama. Da je neko drugi pobijedio na izborima, Messi bi sigurno otišao”, rekao je Laporta odmah nakon pobjede.

Jedan od najvećih izazova za novog predsjednika je pronaći novac za nove igrače, ali i nove ugovore Sergiju Robertu i Ousmaneu Dembeleu koji uskoro ulaze u posljednju godinu ugovora. Španski mediji nagađaju da bi se dio novca mogao dobiti prodajama Philippea Coutinha i Samuela Umtitija.