KUP KRALJA

Ekipa Barcelone prvi je finalist španskog Kupa kralja. Barcelona je u polufinalu eliminirala Sevillu. Tim iz Andaluzije je na Nou Campu stigao sa dva gola prednosti iz prvog polufinala (2:0). Katalonci su uspjeli nadoknadi deficit i nakon produžetaka trijumfovati 3:0. Junaci Barcine pobjede su Ter Stegen i Pique.

Poslije 90 minuta igre bilo je 2:0. Dembele je u 17. minuti lijepim pogotkom doveo Barcu do prednosti.

Rezultat se dugo nije mijenjao. Barcelona je dominirala, a gosti vrebali šansu iz kontre.

U 67. minuti Barca je mogla uduplati prednost, ali udarac Albe zaustavila je prečka.

U 72. minuti Sevilla je imala šansu da riješi sve dvojbe oko putnika u finale. Mingueza je srušio jednog gostujućeg fudbalera u šesnaestercu, sudija bez mnogo razmišljanja svirao penal. Sa bijele tačke šutirao je Ocampos, ali je fenomenalni Ter Stegen uhvatio "živu loptu".

Činilo se da će Sevilla proći nekažnjeno, ali U četvrtoj minuti nadoknade Pique poslije centaršuta Griezmanna glavom trese mrežu Andalužana za 2:0 i produžetak.

Dvije minute prije Piqueovog pogotka kod Seville je isključen Fernando. Barceloni je tako znatno olakšan posao u dodatnih pola sata igre.

Timu Ronalda Koemana za treći gol trebalo je pet minuta igre u produžetku. Pogodio je rezervista Braithwaite.

Miralem Pjanić zbog povrede nije konkurisao za utakmicu.

Barcelona će u finalu igrati protiv boljeg iz meča Athletic Bilbao - Levante. Prvi duel završen je rezultatom 1:1.

Kataloncima je Kup kralja šansa za trofej u turbulentnoj sezoni. Podsjetimo da je katalonski tim na pragu eliminacije iz Lige prvaka nakon poraza od PSG-a u prvom meču osmine finala od Nou Campu sa 4:1, a u La Ligi deficit za Atletico Madridom iznosi pet bodova, a madridski klub ima utakmicu manje.

Izvor: Faktor