GOTOVA JE CRNA SERIJA

Nogometaši LIverpoola prekinuli su niz od četiri uzastopna poraza u engleskoj Premierligi pobijedivši kao gosti u nedjelju Sheffield United s 2:0 (0:0).

Liverpool je svoju nadmoć materijalizirao tek u drugom poluvremenum, kad je svoj prvi pogodak u Premier ligi postigao 20-godišnji veznjak Curtis Jones.

Za drugi pogodak gostiju najveće zasluge pripadaju Robertu Firminu koji se u kaznenom prostoru izborio za prostor okružen nekolicinom domaćih igrača, pucao prema golu, a u letu prema vratima lopta je pogodila braniča Sheffielda Keana Bryana, promijenila smjer i prevarila vratara Ramsdalea.

Liverpool sada ima 43 boda i još uvijek je na šestom mjestu. Vodeći Manchester City ima 62 boda, 12 više od drugoplasiranog Manchester Uniteda. Leicester je s 49 bodova treći, a četvrti je West Ham s 45. Na petoj je poziciji Chelsea s 44 boda. Sheffield United je uvjerljivo zadnji sa samo 11 bodova.

U derbiju kola Chelsea i Manchester United su na Stamford Bridgeu odigrali bez pogodaka. Mateo Kovačić je odigrao cijelu utakmicu za londonsku momčad i imao je dva udarca prema vratima gostiju, ali je u oba navrata De Gea lakoćom obranio pokušaje hrvatskog reprezentativca.

U prethodnom nedjeljnom dvoboju odigranom u Londonu Tottenham je svladao Burnley s 4:0 (3:0) uz dva pogotka Garetha Balea.