Liga prvaka

Bavarski gigant Bayern je večeras još jednom demonstrirao silu i već nakon prvog meča osmine finala Lige prvaka riješio pitanje prolaska dalje.

Slavio je Bayern sa velikih 1:4 u gostima na Olimpicu kod Lazija, koji je zaista izgledao smiješno naspram aktuelnog prvaka Njemačke, Evrope i svijeta.

Poveo je Bayern rano, već u 9. minuti kada je Mussachio napravio užasnu pogrešku i poklonio gol Robertu Lewandowskom za 0:1.

Potom je vodstvo Flickove mašine udvostručio mladi Jamal Musiala, da bi u finišu poluvremena na 0:3 povisio Leroy Sane.

Već tada je bilo sve riješeno, a u nastavku utakmice su viđena još dva pogotka, po jedan na obje strane.

Prvo je Acerbi već u 47. minuti autogolom povisio vodstvo Bayerna na ogromnih 0:4, a dva minuta kasnije je Correa uspio da postigne počasni gol za Nebeskoplave.

Završilo je 1:4, te je jasno da će revanš u Minhenu biti čista formalnost.

Liga prvaka, osmina finala:

Lazio – Bayern 1:4 (Correa / Lewandowski, Musiala, Sane, Acerbi /ag/)

Atletico Madrid je definitivno u krizi i padu forme, a večeras je u prvom meču osmine finala protiv Chelseaja poražen sa minimalnih 0:1.

Meč se, inače, igrao u Bukureštu, na neutralnom terenu jer Plavci nisu imali odobrenje da iz Engleske doputuju u Madrid.

Chelsea je od početka dominirao i imao potpunu inicijativu, a ekipa Chola Simeonea igrala je svoj prepoznatljivi stil. Branili su se i čekali šansu iz kontranapada i grešku protivnika, no večeras je nisu dočekali.

Činilo se da i nećemo vidjeti golove, ali da tako ne bude pobrinuo se fantastični Olivier Giroud koji je još jednom dokazao da definitivno spada među najbolje, ali i najpotcjenjenije napadače svijeta.

U 68. minuti je Giroud postigao jedan od najboljih golova sezone u Ligi prvaka, pošto je Jana Oblaka matirao udarcem makazicama. Suci su najprije pokazali da je ofsajd, ali je Bricha nazvala VAR soba i povrdila da je gol regularan, piše scsport.ba

Do kraja je ostalo 0:1, Chelsea je slavio i stekao značajnu prednost pred revanš na Stamford Bridgeu.

Liga prvaka, osmina finala:

Atletico Madrid – Chelsa 0:1 (Giroud)