EUROPSKA LIGA

Evropska fudbalska federacija (UEFA) u utorak je objavila da je promijenjeno mjesto odigravanja utakmice Real Sociedad – Manchester United zbog ograničenja putovanja uzrokovanih pandemijom koronavirusa, javlja Anadolu Agency (AA).

“UEFA potvrđuje da će se utakmica šesnaestine finala Lige Evrope između Real Sociedada i Manchester Uniteda odigrati na stadionu Juventusa u Torinu. Datum utakmice 18. februar 2021. godine i vrijeme početka 18.55 sati ostaju isti“, navodi se u saopštenju UEFA-e.

Prvobitno utakmica se trebala igrati na stadionu Anoeta u San Sebastianu, ali Španija je pooštrila ograničenja putovanja zbog naglog porasta smrtnosti od posljedica zaraze koronavirusom.

Slična ograničenja putovanja već su primorala UEFA-u da promijeni mjesto odigravanja dvije utakmice osmine finala Lige šampiona. Radi se o duelima Borussia Moenchengladbach – Manchester City i RP Leipzig – Liverpool. Odlučeno je da se oba susreta igraju na stadionu “Puskas“ u Budimpešti.

Prvi dueli šesnaestine finala Lige Evrope na programu su 18. februara, a osmine finala Lige šampiona 16. i 17. februara.

Slična je situacija i u meču Arsenala i Benfice, samo je situacija još komplikovanija.

Fudbaleri Benfice i Arsenala igrat će oba meča šesnaestine finala Evropske lige na neutralnom terenu, potvrdila je danas UEFA.

Benfica će Arsenalu biti domaćin u Rimu na Olimpijskom stadionu, a dok će Arsenal ugostiti portugalski klub u Atini na stadionu Olympiakosa.

Zbog restrikcija uvedenih zbog pandemije korona virusa brojni mečevi Lige prvaka i Evropske lige bit će odigrani na neutralnim terenima. Do sada je nezapamćeno da se oba meča igraju na neutralnom terenu.

Liverpool i Manchester City gostuju Leipziguu i Gladbachu u Budimpešti, dok će Real Sociedad ugostiti Manchester Uited u Torinu.