FANTASTIČAN POČETAK

Njemački trener Thomas Tuchel bio je presretan nakon pobjede svog tima protiv Tottenhama u gostima rezultatom 1:0 rekavši da je njegov tim još jednom pokazao timski duh.

Tuchel je posebno istakao odličnu igru Chelseaja u prvom poluvremenu, kada su u potpunosti kontrolisali loptu i bili puno bolji tim u polju.

"Presretni smo zbog rezultata, iza nas je teška utakmica protiv jakog protivnika, ali dobro smo se snašli i kontrolisali meč. Posebno je dobro bilo u prvom poluvremenu, a u drugom smo izgubili posjed, i kada igrate protiv ekipe kao što je Tottenham, onda morate prihvatiti da postoje trenuci koje morate preživjeti. Branili smo se aktivno i hrabro, očajnički smo tražili drugi gol, jer bismo tako riješili sve. Nismo uspjeli, ali smo sačuvali svoju mrežu i slavili. Oduševljen sam timskim duhom i stavom u odbrani, a na kraju smo zasluženo pobijedili", rekao je Tuchel.

Na pitanje koliko je on zaslužan za puno bolje igre Chelseaja u posljednje vrijeme, Tuchel je rekao da ne smatra da je riječ o njegovim metodama i da se u klubu od prvog trenutka osjeća dobrodošlim.

"Ne radi se o mojim metodama, zadovoljan sam stavom, ekipom i potencijalom koji imamo. Sve su to dobri momci, grupa je simpatična i svi su otvoreni za saradnju. Zadovoljstvo je biti u njihovoj blizini, a trenutno imamo veliku podršku svih u klubu. Sve je nekako brzo došlo, a ja se osjećam dobrodošlim", ističe njemački stručnjak.

Za kraj je rekao da je zabrinut zbog povrede Thiaga Silve i da je nakon meča vidio veliki zavoj oko njegovog mišića.

Treba reći i to da je Tuchel oborio rekord Josea Mourinha iz 2004. godine, kao trener koji je prvi u tri uzastopna prva meča sačuvao svoju mrežu.

U narednom meču Chelsea očekuje gostovanje kod Sheffielda.