ZVANIČNI TRANSFERI

Turski nogometaš Ozan Kabak novi je igrač Liverpoola nakon što je klub zbog brojnih povreda bio primoran dovesti novog štopera, a Schalke je u zamjenu za ovog defanzivca doveo Shkodrana Mustafija iz Arsenala.

Ovaj Turčin u ekipu Liverpoola stiže prvo na posudbu s tim da Liverpool ima pravo da otkupi njegov ugovor, a prema prvim informacijama u klubu s Anfielda nosit će broj 19.

Liverpool je također nešto ranije kupio Bena Daviesa iz Prestona pa se slobodno može reći da je Jurgen Klopp djelomično riješio veliki problem koji ove sezone ima u odbrani, a što se tiče Kabaka, on je prije Schalkea igrao još za Stuttgart i Galatasaray.

Ove sezone je upisao ukupno 14 nastupa za Schalke, ali se može reći da se nije proslavio igrama za ovaj klub koji je trenutno na posljednjem mjestu na tabeli Bundeslige, a da ostanu u ligi pokušat će im pomoći Shkodran Mustafi iz Arsenala koji je nakon Seada Kolašinca i Mesuta Özila raskinuo ugovor s klubom iz Londona i kao slobodan igrač izabrao novu sredinu.

Treba reći i to da su upravo Özil, Kolašinac i Mustafi bili najbolji prijatelji i igrači koji su se najviše družili u Arsenalu, a svi oni klub su napustili na početku 2021. godine.

Schalke su u zimskom prijelaznom roku već pojačali Sead Kolašinac, Klaas-Jan Huntelaar i William iz Wolfsburga.