ŠPANSKI MEDIJI

Voditelj popularne španske emisije "El Chiringuito" Josep Pedrerol tvrdi da Real Madrid očekuje odlazak svog kapitena Sergija Ramosa.

Tridesetčetverogodišnji Ramos će 30. marta napuniti 35 godina, u pregovorima s Realom je već nekoliko mjeseci, ali nade u postizanje dogovora je sve manje. Zbog toga u madridskom klubu navodno očekuju odlazak kapitena nakon 30. juna.

"Real Madrid mu je već dao ponudu. Florentino Perez mu je lično u hotelu rekao šta mu može ponuditi, zatražio je od njega da pristane na smanjenje plate za 10 posto, kao što je klub tražio od svih igrača. Luka Jović i Martin Odegaard su to ranije učinili. Međutim, Ramos nije prihvatio smanjenje plate", izjavio je Pedrerol.

Kapiten Reala se navodno ne namjerava povući.

"Ramos ne planira pristati na 10 posto manju platu. Ponuđena mu je godina bez smanjenja plate, a potom dvije sa smanjenjem od 10 posto. Ramos je odgovorio da će početi slušati druge ponude. Od tada ništa više nije rekao. U klubu je svima jasno ra Ramos traži ponudu i da radi na odlasku. On neće čekati da ga Florentino pozove, ako želi ostati, onda bi on trebao pozvati Pereza i prihvatiti ponudu. Prošlo je gotovo mjesec dana, u Realu pretpostavljaju da Ramos odlazi 30. juna", dodao je voditelj.

Ramos je trenutno van terena zbog povrede te se očekuje da će preskočiti utakmicu protiv Levantea u subotu.