PAZIO NA RIJEČI

Švedski napadač Zlatan Ibrahimović oglasio se na društvenim mrežama nakon sinoćnjeg sukoba s Romeluom Lukakuom rekavši kako u njegovom svijetu nema mjesta za rasizam te da pomenuta svađa nema veze s tim.

U finišu prvog poluvremena meča Kupa Italije između Intera i Milana je došlo do oštre prepirke među pomenuta dva igrača, a Ibrahimović je tom prilikom nešto dobacio Belgijancu, zbog čega su se pokoškali. Nakon što su ih igrači razdvojili počela je serija uvreda s obje strane.

Nakon svega na društvenim mrežama se oglasio Ibrahimović koji je rekao da vrijeđanje Lukakua nema veze s rasizmom te je nedvosmisleno odbacio te tvrdnje.

"U Zlatanovom svijetu nema mjesta za rasizam. Svi smo ista rasa, svi smo jednaki. Svi smo igrači, neki su bolji od drugih", napisao je Ibrahimović.

Šveđanin je u svoju objavu također dodao videosnimak s Instagrama kojim je jasno poručio da nije rasista.

Podsjećamo, Ibrahimović je u drugom poluvremenu meča protiv Intera dobio crveni karton te je svoje igrače ostavio na cjedilu u finišu meča, a na kraju je tim Antonija Contea slavio pobjedu od 2:1 i plasman u polufinale Kupa Italije.