PREVIŠE PROMAŠAJA

Trener Barcelone Ronald Koeman izrazio je frustraciju zbog dva promašena penala u meču Kupa Kralja protiv Cornelle, a rekao je da su njegovi igrači na posljednjem treningu vježbali izvođenje udaraca s bijele tačke.

Koeman je rekao da ne može biti zadovoljan činjenicom da je njegova ekipa promašila sedam od 12 udaraca s bijele tačke, računajući i penale u polufinalu Superkupa Španije.

"Ako pogledamo penale, ove sezone smo ih izveli 12, a sedam smo promašili, računajući Superkup Španije. To je puno, previše i zbog toga smo radili na tome prethodnih dana", otkrio je Koeman.

Dalje, rekao je da će u pripremi utakmice protiv Elchea odrediti koja dvojica igrača trebaju preuzeti odgovornost za penale u odsustvu Lionela Messija, a da će konačnu odluku donijeti kapiten.

"Nešto se mora promijeniti, a u pripremi utakmice ćemo odlučiti ko će umjesto Messija šutirati penale. Izabrat ćemo dva igrača, a konačnu odluku donosi kapiten", ističe Koeman.

Koeman je rekao da će u meču protiv Elchea napraviti određene izmjene kako bi ekipa dobila na svježini, a odbio je govoriti o Luisu Suarezu koji ove sezone igra fantastično u dresu Atletico Madrida.

Podsjećamo, u meču protiv Cornelle naš Pjanić i Dembele su promašili penal u regularnom dijelu susreta, a Katalonci su osigurali prolazak dalje nakon produžetaka i pobjede od 2:0.