SKY SPORTS

Kako danas pišu italijanski mediji, u timu Rome bi mogle da se dogode neke bitne promjene. Navodno, rimski klub bi na šest mjeseci mogao napustiti bh. as Edin Džeko.

"Trejd" sa Parižanima

Kapiten Rimljana već neko vrijeme često nije starter zbog navodne povrede, a "Corriere dello Sport" , "Sky Sports"... pišu da se radi o svađi sa trenerom Paulom Fonsekom (Fonseca). Džeko zato nije igrao protiv Specije u Kupu kada je Roma izgubila nakon produžetaka...

„Vučica“ navodno želi poslati Džeku u Pari Sen Žermen na pozjamicu, a radilo bi se o svojevrsnom „trejdu“ jer bi u Romu na pozajmicu došao Mauro Ikardi (Icardi). Argentinac u Parizu ne igra standardno, a često je i povrijeđen. Uglavnom ulazi sa klupe. Tako bi Parižanima trebao neko standardniji, a Rimljanima neko ko bi bio osvježenje u napadu.

Roma, međutim, pored ove pozajmice ima još aktivnosti na tržištu. Povratak Stefana El Šaravija (Stephan El Shaarawy) iz Kine je izvjestan i on je danas na medicinskim pregledima.

Igračka križaljka

Šaravi će potpisati ugovor na dvije i po godine i imat će plaću 3,5 miliona eura po sezoni. S Romom se povezuje i beka Brajan Rejnolds (Bryan Reynolds) iz Dalasa za koga je bio zainteresovan i Juventus. On će najprije stići na pozajmicu, a Roma će imati obavezu da ga kupi za sedam miliona eura, prenosi SK.