Za samo 17 miliona eura

Barcelona je dobila priliku da kupi Cristiana Ronalda prije nego što je prešao u Manchester United, tvrdi bivši predsjednik Joan Laporta dodajući kako ne žali što je propustio Portugalca.

Sjajni napadač iza sebe ima fenomenalnu karijeru punu trofeja, a 35-godišnjak i dalje igra odlično u italijanskom Juventusu.

Zapravo, osvojio je pet Zlatnih lopti i bolji od njega je samo Barcelonin as Lionel Messi, koji ih ima šest, a obojica su svrstani među najbolje nogometaše ikada.

Laporta sada tvrdi da su njih dvojica mogli biti saigrači na Camp Nou, a 58-godišnjak, koji se kandidovao da bude drugi put predsjednik Barcelone na predstojećim izborima, otkriva da je Barci ponuđena prilika da kupi Ronalda.

"Željeli smo dovesti Ronaldinha i Rafu Marqueza. Ljudi od Meksikanca predložili su nam Cristiana Ronalda. U to vrijeme je bio u Sportingu. Jedan od njegovih menadžera rekao je da imaju igrača kojeg su prodali Manchester Unitedu za 19 miliona, ali prodali bi ga nama za 17 miliona eura. Ali u to smo vrijeme već ulagali u Ronaldinha. Cristiano je igrao više na krilu nego u sredini. Mislili smo da smo pokriveni pa smo ga odbili i ne žalim zbog toga", rekao je Laporta tokom intervjua za Iniestazo.

Uprkos tome što je Barca naizgled olako prokockala Ronalda, bivši brazilski reprezentativac Ronaldinho doživio je znatan uspjeh s katalonskim gigantom, dok je također pomogao Messiju u trenutku njegovog pojavljivanja u prvom timu.