VELIKI ČOVJEK

Mohamed Salah, fudbalski reprezentativac Egipta i napadač engleskog prvaka Liverpoola, još jednom je pokazao da je veliki čovjek.

Iako je velika zvijezda, nije zaboravio rodno selo, u egipatskoj regiji Gharbia. Salah je donirao kisik i hitnu pomoć rodnom selu, te je na taj način pomogao mještanima da se bore protiv koronavirusa, s obzirom na to da se njegova zemlja bori s drugim valom zaraze.

I sam Salah je bio pozitivan na koronavirus u novembru prošle godine.

- U dobrotvornoj organizaciji Mohamed Salah imamo 14 boca s kisikom. Tu su da pomognu ljudima u selu Nagrig, kao i onima iz okolnih sela - rekao je Hassan Bakr, voditelj dobrotvorne organizacije.

Bakr isporučuje bicikle s kisikom direktno u kuće pacijenata.

- Imamo i ambulantnu jedinicu koju je izgradio Mohamed Salah, a koja djeluje od jula 2020. godine. Ovo nam je također pomoglo tokom širenja koronavirusa, prilikom prijevoza pacijenata u izolacijske bolnice - kazao je Bakr.

Salah održava duboke veze s malim, siromašnim selom u kojem je odrastao, nekih 130 kilometara sjeverno od Kaira, i svake godine donira oko 64.000 američkih dolara dobrotvornoj organizaciji koja nosi ime po njemu.

Izvor: Faktor