Mesut Özil već je neko vrijeme na odlasku iz Arsenala jer nije u planovima trenera Mikela Artete, ali još nije pronašao klub u kojem bi mogao nastaviti karijeru.

Veliki problem kad je odlazak u pitanju predstavlja njegov ugovor od 350 hiljada funti sedmično koji traje do 2023. godine pa se Nijemac ne mora žuriti s promjenom sredine.

Ipak, engleski The Sun piše da je veznjak spreman napustiti klub ako Arsenal pristane do 2023. plaćati onu razliku u plaći do 350.000 funti sedmično koja ostane kad mu neki od zainteresiranih klubova ponudi ugovor. Niko ga ne može platiti, ali on se nada da bi Arsenal mogao pomoći.

Sky Sports piše kako će Özil s turskim Fenerbahčeom potpisati ugovor na tri i po godine. Turski mediji tvrde kako će Fenerbahče izdvojiti 10 miliouna eura za veznjaka.

Özil ove sezone nije prijavljen za Premier ligu i Evropa ligu, što dovoljno govori o tome koliko je Arteta računao na njega. U Arsenal je stigao 2013. iz Reala za 47 miliona eura, a za Topnike je zabio 44 gola i dodao 77 asistencija u 254 nastupa.