ZANIMLJIVA SITUACIJA

Mladi nogometaš Aston Ville Louie Barry debitovao je za ovaj klub u meču FA cupa protiv velikog Liverpoola, a kako se još upisao u listu strijelaca, nema sumnje da će čitavog života pamtiti ovaj susret.

Barry je nakon utakmice, iako je njegov oslabljeni tim izgubio rezultatom 4:1, bio vrlo zadovoljan onim što je pokazao na terenu, a na putu do tunela pozdravio se sa zvijezdom Liverpoola Fabinhom te su na kraju i razmijenili dresove.

No, nakon toga se desila jedna komična situacija i pri tome je sve snimljeno kamerom, a jedan od članova stručnog štaba Aston Ville rekao je mladog Barryju da bi trebao sačuvati dres u kojem je debitovao za svoj klub.

Ubrzo nakon toga Barry je shvatio šta je uradio, otrčao je do Fabinha i u tunelu mu objasnio situaciju, što je Brazilac odmah shvatio i prihvatio te mu vratio njegov dres, a pored toga poklonio i svoj.

Liverpool je u 4. minuti stigao u vodstvo golom Manea, da bi Barry u 41. minuti pogodio za 1:1. Ipak, u drugom poluvremenu su Wijnaldum, Mane i Salah postigli još tri pogotka i riješili pitanje pobjednika.