PREMIERSHIP

Ekipa Tottenhama pobijedila je Leeds rezultatom 3:0 u meču 17. kola engleskog Premiershipa.

Leeds je bolje otvorio meč, Alioski je prvi prijetio, ali pored gola, da bi nakon toga Bamford propustio veliku priliku i iz izgledne situacije glavom šutirao preko gola.

Nakon što nisu iskoristili svoje šanse, gostujući igrači su kažnjeni. Alioski je skrivio penal, a Kane rutinski šutirao po sredini i doveo svoj tim u vodstvo. Do poluvremena su Prijetlovi postigli još jedan gol, a asistenciju Kanea u pogodak je pretvorio Son.

Pitanje pobjednika riješio je Alderweireld golom u 50. minuti, a nakon toga Mourinhov tim rutinski je čuvao stečenu prednost i na kraju upisao veoma važnu pobjedu.

Tottenham se nakon ove pobjede nalazi na trećoj poziciji Premiershipa sa 29 osvojenih bodova, koliko ima i Leicester na četvrtom mjestu uz utakmicu manje, a oni su sada udaljeni četiri boda od Liverpoola i Manchester Uniteda koji su na vrhu.

S druge strane, Leeds je na 11. poziciji sa 23 osvojena boda, a ovaj tim, zanimljivo, ima najviše primljenih pogodaka u ovoj sezoni i za 17 kola uspjeli su primiti čak 33 pogotka.

Tottenham - Leeds 3:0

 
Standings provided by SofaScore LiveScore